martes, 26 de mayo de 2015

CONOCE VALENCIA PASEANDO


Els alumnes de cinqué de primària hem anat a l'activitat "Conoce Valencia paseando" organitzada per l'Ajuntament de Valencia.
Aquest organisme posa a la nostra disposició a dues monitores especialitzades en turisme i història de la nostra ciutat que ens expliquen totes les particularitats dels edificis més emblemàtics del centre de la nostra meravellosa ciutat.



Portem pinta de "guiris"
Comença la visita per les Torres de Serrans a les que pujem amb moltes ganes de vore les seues meravelloses vistes. És curiós assabentar-se de totes de coses que han passat al llarg de 600 anys en aquestes Torres: com les tropes valencianes rebutjaven els atacs dels invasors i quan algú es quedava fora dormia a la "Lluna de València".
Sabeu que hi havia 12 portes d'entrada a la nostra ciutat? Però la porta principal era la de Serrans que era la més propera a tots els Palaus i edificis importants d'époques passades. Era la porta de luxe, la de categoria.




Les explicacions són molt interessants. Tots estem pendents de les històries.

Allà anem!!! Xics... cap amunt!!!!


La pujadeta és de llibre... descansem un poquet, que ací estem fresquets!!!!

Després hem anat a esmorzar a la Plaça de la Verge on hem disfrutat del caloret i hem comprat gelats i begudes fresquetes. La plaça estava plena d'extrangers i les xiques diuen que han vist a Brad Pitt.

Hem continuat pel carrer Cavallers fins arribar a la Llotja. Quin edifici més preciós! El seu saló de les columnes ens ha transportat a temps passats i en qualsevol moment pareixia que els mercaders anaven a vendre sedes i blat.
Sabeu que l'expressió "banca rota" prové del nostre comerç i que la primera lletra de canvis es signà en la nostra Llotja? Quan algú no respectava els acords acabava en les potes de la  seua taula trencada per a que tot el món sapiguera que era un mal comerciant i així ningú es fiava d'ell... Què coses més curioses passaven antigament. Què exagerats!!! Ara si no pagues les lletres simplement s'en porten el cotxe!!!

Hem tornat a l'escola amb moltíssimes fotografíes i molta informació de la nostra ciutat que visiten milers de turistes tot l'any. Dalt de les Torres de Serrans i havia un grup de xiquets d'Ubrique, en Andalussia.

Està clar que Valencia és famosa en el món sencer!!!!


Alguns prenien apunts per a contar les coses que han vist a casa.


Tot el dia pujant i baixant escales... a esta gent medieval li agradaven les altures.